Valpkull sommar 2017!

 

2 valpar föddes 22 Maj. Dom är redo att flytta till sina nya familjer 17 Juli.

Följ dräktigheten och valpkullen på fb. 

 

 SEUCh SEVCh Anzantras Indra Mirathi  &  C.I.B SEVCh Mohagets Mister Masai

 

.

 

   

 Indra

   

Finaste Indra

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
 

Indra är en fantastisk hund som har varit kärnfrisk i hela sitt liv. Hon är världens keligaste hund. Hon kan inte få nog utav kramar och kel. Slutar man klappa henne så krafsar hon på dig med tassen för att man skall fortsätta;) Att vara i centrum av all uppmärksamhet passar Indra helt perfekt;) Hon är i stort sett alltid glad och väldigt lätt att ha att göra med. Hon har stor leklust och har inga som helst rädslor för ljud. Inomhus tar hon det lugnt men när vi går ut är det fullt ös! 

Indra har mentalbeskrivits med mycket gott resultat och är helt skottfast. Hon har även mentaltestats inoff. (Jägarförbundets mentaltest) med ett mkt bra resultat. Upplever hon att någonting är obehagligt släpper hon det direkt och går vidare i livet. Valpkullen hon är född i visar på mindre rädslor och aggressivitet samt mer socialitet än genomsnittet för rasen. 

Spåra tycker hon om och är Svensk Viltspårschampion! Indra älskar att bada och är vi nära vatten är Indra garanterat först i! Hon är en väldigt okomplicerad och rolig hund att leva med.

 Indra är mamma till Dream-kullen som föddes 2013-03-29.

Utställd med CERT, CACIB, Ck, Bäst i ras "BIR", Best in specialityshow "BISS" samt flertal placeringar i "Bästa tik", vunnit "bästa rörelser" på rasspecial ett flertal gånger.

  

Fakta  

Mer info och bilder på Indras egna sida under "hundar"

Född: 28/5-2009

HD: A  ED:0

Höjd: 65 cm

Fulltandad med korrekt bett

Mentalbeskriven MH Protokoll

Skottfast

Svensk Viltspårschampion

Svensk utställningschampion

Nedan ser du ett diagram som visar Indras egenskaper från hennes MH jämfört med rasens genomsnitt.

 

 .

 

 

 

 Masai

 

.

  

 

 Masai är en mycket fin och trevlig kille. Han utmärkte sig tydligt och drog blicken till sig redan i valplådan. Han är en trygg och nyfiken individ som tar allt med ro. Hans passion är att spåra och han tar sin uppgift på allvar. Han har visat lagom med jakt samt ställer med ståndskall. Han njuter extra mycket av långa skogspromenader.

Masai är en lärorik "morbror" till valpar och undhundar, hans tålamod är långt och han är noga med vad han lär ut. Han ger inte efter utan han är tydlig och rättvis.

Han är trygg och social med människor och anpassar sig till nya miljöer med ro. Den vaktinsstinkt han har är balanserad och tydlig. Förutom hans trevliga mentalitet är han en mycket vacker hund med med många rastypiska detaljer / Masai`s uppfödare och ägare, Johanna Segerlund

 

Masai och hans syskon är är höftleds (HD) och armbågsledsröntgade (ED) med bästa resultat (10 st av 11 st är röntgade). Alla har HD:A och ED:0.

Masai har ställts ut med framgång i olika länder och han har dessutom placerat sig som BIR (bäst i ras) och BISS (best in specialityshow) på Svensk rasspecial.

  

Fakta

Se fler bilder på Masai här! och på www.mohaget.se 

Född: 16/3-2012

HD: A  ED: 0

Höjd: 68 cm

Fulltandad med korrekt bett

Internationell utställningschampion

Svensk viltspåschampion

Mentalbeskriven, skottfast

MH-Protokoll, klicka här.

Nedan ser du ett diagram som visar Masai`s  egenskaper från hans mentalbeskrivning jämfört med rasens genomsnitt.

Egenskapsdiagram Masai 16 månader

 

 


 

                    Om kombinationen                    

 Denna valpkull har en inavelsgrad på 0,0%

 

    Valparnas stamtavla...

 

Lite mer om den mentala delen. 

Alla i Indras kull är mentalbeskrivna (MH) och 9 av 11 är mentalbeskrivna i Masai`s kull. Några utav Indras mentalt starka egenskaper är bl.a. att hon inte har några rädslor för ljud och att hon avreagerar snabbt. Det innebär att hon kan lämna en obehaglig situation utan att det har lämnat några kvarstående obehag inom henne, vilket är viktigt för en hunds välmående. Indra tycker om människor och helt anpassningsbar i olika miljöer. Hon är enormt nyfiken och har stor leklust. Några utav Masai`s starka mentala egenskaper är bl.a. att han är väldigt nyfiken samt socialt trygg med människor. Han är samlad, orädd och avreagerar snabbt från obehag. Han är dessutom helt orädd för ilika ljud. Detta ser man tydligt i vardagen och även på deras mentalbeskrivning. Sammanfattat är dom mer sociala och dom har mindre rädslor och aggressivitet än genomsnittet för rasen. Framför allt är dom båda två underbara familjehundar!

Indra är tidigare mamma till Dreamkullen 4 år, en frisk kull med perfekt ledstatistik och härlig mentalitet. Masai är tidigare pappa till Timekullen som har fyllt 6 månader. Det är hittills en mycket lovande kull, väldigt glada, orädda och kärleksfulla hundar.

 

Bakom både Indra och Masai står en mycket god ledstatistik (HD och ED), och exteriört kompletterar dom varandra mycket väl. Dessa hundar är två goda representanter för rasen som rör sig fritt och rastypiskt.

 

Från denna kombination hoppas och tror jag på avkommor som är lekfulla, trevliga och framåt.

Tusen tack till Masais`s ägare och uppfödare Johanna Segerlund för att jag för använda härliga Masai i min avel. Tack för gott samarbete!

 

    Vad som ingår när du köper valp från Mirathi Kennel    

Jag söker valpköpare som är beredda att ge en Ridgeback det den behöver, dvs. tid, engagemang och kärlek!

Jag vill gärna att du/ni, om det finns möjlighet är med på kurser och träffar och andra roligheter som jag anordnar för kullen. Du måste vara villig att ha en tät kontakt med mig när valpen växer upp då det är väldigt viktigt för mig att få följa valpens uppväxt till vuxen hund för att dels veta att allt går bra men även för att kunna utvärdera valpkullen. Jag kommer finnas tillgänglig för mina valpköpare i med- och motgång och finns alltid här som support och ett livslångt stöd. Läs gärna mer här..

Du åtar du dig som valpköpare att vara med och röntga din hunds leder vid ca 12-15 månaders ålder samt deltar vid den minst lika viktiga mentalbeskrivningen (BPH) som jag anordnar för kullen vid ca 15-18 månaders ålder.

Självklart följer Mirathi Kennel Svenska Kennelklubbens och SRRS regler och rekommendationer. Detta är vad som medföljer när man "blir med valp" från Mirathi Kennel:

 

 • Registrerad valp hos SKK
 • Stamtavla Avtal SKK
 • Vaccination
 • Veterinärintyg
 • Dolda felföräkring som gäller i 3 år
 • Chip-märkning
 • Socialiserade valpar i hemmamiljö
 • Valpfoder till den första tiden
 • Informationspärm
 • Ett års medlemsskap i SRRS
 • DVD," Välkommen valp", från SKK
 • Tips och råd om valpens behov och träning
 • Valpträffar
 • Kostnadsfria privatlektioner av mig om du har behov (jag är utbildad instruktör av SBK)
 • Livslångt stöd från mig som uppfödare

    

 

 Om du är intresserad av en valp efter Indra och Masai är du varmt välkommen att kontakta mig!

Marika Hollstedt, tel: 070 7123880  e-mail: marika.hollstedt@gmail.com

 

         

               .