Välkommen till Kennel Mirathi!

 

En liten och selektiv uppfödning av Rhodesian Ridgebacks, även kallade "Afrikansk Lejonhund". Namnet "Mirathi" kommer från det Afrikanska Swahili och betyder "arv".

Nedan hittar du information om mig och Kennel Mirathi. Även kortfattad information om hur jag tänker kring avel samt vad det innebär att köpa valp från mig.

 

image0 (2)2

 

Jag heter Marika Hollstedt och bor på underbara Färingsö i utkanten av Stockholm med mina härliga Rhodesian Ridgebacks. Sedan år 2001 har jag utbildat mig och förkovrat mig inom det mesta som har med hund att göra. Som t. ex. hundars mentalitet, anatomi, hälsa och hundträning. Till vardags äger och driver jag sedan år 2002 Mikis Hunddagis i Bromma. Genom att studera och arbeta med en flock bestående av 12-30 hundar av olika raser och mentalitet varje veckodag sedan år 2002 tror jag mig ha lärt mig en hel del om hundars mentalitet och givetvis hundhantering och träning. Jag är även utbildad Instruktör inom SBK. Detta är fantastiskt roligt och givande då jag är en inbiten hundmänniska. Det är ett privilegium att få arbeta heltid med hundar.

Första gången jag kom i kontakt med en Rhodesian Ridgeback var år 2002. Den Ridgebackhanen heter Harry och började då på mitt hunddagis. En betydelsefull hund och som är värd att nämnas då mitt liv inte hade tagit den inriktningen den tagit om jag inte träffat honom!

Tack vare Harry blev jag totalt förälskad i rasen och år 2004 kom min alldeles egna hane in i mitt liv, Anzantras Chief Cherokee "Aragorn". Efter några år då Aragorn mognat var längtan efter en till Ridgeback stor. År 2008 importerade jag min första tik från Norge, Kangelanis Impressive Enya "Enya". Tätt efter Enya, år 2009  kom min andra tik, Anzantras Indra Mirathi "Indra" in i mitt liv. 2013 stannade min härliga hane Mio (Mirathis Dreamcatcher) kvar hemma och 2017 föddes min nya tik Juno (Mirathis here to Stay). 2019 importerade jag Mali (Kiss from Maleficent Sliúnce Zambesi) från Tjeckien och 2020 flyttade Mios`dotter hit, Vilda (Vackra Vilda Miocha Indaani Mirathi). Vi gör många roliga saker ihop som t. ex. lydnadsträning, utställningar, viltspår, skogspromenader, leker och myser osv. Jag älskar deras knasigheter, galna race i skogen och att bara.. vara med dom:)  Mina hundar lever som fullvärdiga familjemedlemmar och jag älskar varje minut tillsammans med dom!

Mina tankar och förhoppningar.

Min ambition och förhoppning är att föda upp Rhodesian Ridgebacks som är sunda och friska både mentalt och fysiskt. Hälsa och mentalitet är oerhört viktigt för mig och ligger alltid i fokus i min uppfödning. Självklart vill jag även föda upp hundar som är rastypiska med passande exteriör enligt rasstandard.

En hund har precis som oss, både bra och mindre bra egenskaper. Jag som uppfödare har ansvaret att efter bästa förmåga försöka stärka önskade egenskaper och förbättra de mindre önskade egenskaperna när jag planerar mitt avelsarbete. Att använda helt friska hundar i avel är för mig en självklarhet. Jag lägger ner stor tid och planering inför en valpkull och tillsammans med min egen erfarenhet av hund och mitt eget kritiska öga använder jag ett antal olika verktyg. T. ex. mentalbeskrivningar eller mentaltest som ofta finns att tillgå, hälsokontroller, ledröntgenresultat mm. Min strävan kommer alltid vara att försöka föda upp sunda, rastypiska hundar som mår bra och fungerar väl i vår stundtals lite väl "snabba" vardag.

Att köpa valp från Mirathi Kennel.

Att "bli med valp" från Mirathi innebär att du har ett livslångt stöd från mig som uppfödare. Jag kommer att finnas där för dig/er som valpköpare i både med- och motgång. Förhoppningsvis vill du/ni hänga med på valpträffar, kurser och andra roligheter. Det är oerhört viktigt för mig att vi har kontakt med varandra då jag vill kunna följa alla individer och veta att dom har det bra, samt kunna utvärdera varje kull. Hur blev dom? Hur mår dom i vardagen? Osv. 

Vid ca 1-1,5 års ålder höftledsröntgas (HD) och armbågsledsröntgad (ED) varje kull. Detta är någonting som varje valpköpare åtar sig att vara med på när man köper en valp av mig.

Vid ca 1,5-2 års ålder mentalbeskrivs varje kull. Tidigare använde jag mig av "MH" men har nu gått över till den nya officiella mentalbeskrivningen BPH- .Beteende- och personlighets- beskrivning hund. Det är ett sätt för mig att utvärdera kullens mentala egenskaper.  Det är både roligt och lärorikt att vara med om en mentalbeskrivning :) Detta är också någonting som varje valpköpare åtar sig att vara med på när man köper en valp av mig.

En Rhodesian Ridgeback som mår bra, har ett innehållsrikt och aktivt liv är den mest underbara vännen och familjehunden man kan önska sig. Att få ge andra Ridgebackälskare och framtida Ridgebackägare möjligheten att leva med en Rhodesian Ridgeback och uppleva allt som det innebär känns fantastiskt!Välkommen att kontakta mig om du har frågor om vår underbara ras, om du är intresserad av någon av min hundar eller framtida valpkullar.

Tel. 070 712 3880 // Marika Hollstedt, Mirathi Kennel. 

 

 

.

.

.

.

.

.