Valpkull vinter/våren 2024!

Valpar förväntas födas runt 10/1 2024. valparna är då redo att flytta till sina nya familjer i mars-2024

 Vackra Vilda Miocha Indaani Mirathi  &  Boobah Bastian by Hirma

 

ipiccy_image (2) (1) (1)

 

  Vackra Vilda Miocha Indaani Mirathi

   ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

280396450_10224481805211248_1179513761351048883_n (1)1

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Vilda är den gladaste och keligaste hunden jag vet. Hon har alltid en positiv grundinställning till livet. Hon är lugn när det inte händer någonting, men alltid alert och entusiastisk oavsett vad vi gör. Jag skulle beskriva henne som vänligheten och lekfullheten själv.

Vilda kan också säga ifrån när det behövs till stökiga kavalierer och vaktegenskaper har hon också. Hur hon gör det är på ett balanserat och rätt avvägt i alla situationer. Vilda har även moderat jaktlust.

Hon är född i en stor kull där alla syskon är friröntgade på höfter och armbågar, dessutom är alla hittills helt friska.Med Vildas trygga och härliga mentalitet känns det fantastiskt spännande att få se henne som mamma till hennes första valpkull.

 

  

Fakta  

Foton på Vilda här!

Född: 27/3-2020

HD: A  ED:0 Rygg: utan anmärkning

Höjd: 66 cm

korrekt bett

JME- fri, DM- fri, Ridge- Rr

BPH. Skottfast/Gunshotproof

 BPH-diagram

 Vilda BPH

 

 

 RLD A, RLD F, RLD N, SE RALLYCH, SE VCH

Boobah Bastian by Hirma

 

 242115361_10158718456724125_7850145993922880496_n (1)

 

 

Bastian är en fantastisk hane med en otroligt positiv och trygg utstrålning. Han är en mycket mentalt stabil hane som jag följt på avstånd flera år. Efter att ha träffat honom och upplevt hans totala trygghet med okända människor, hundar och miljöer var beslutet taget.

Bastian har tidigare lämnat en valpkull som hittils är helt friröntgade på höfter/armbågar och trevliga mentalt. Bastian själv är inte rädd för någonting och vaktar bara om det verkligen behövs. Han är en glad, social och mycket framåt hane.

Bastian och hans matte tränar och tävlar aktivt i olika hundsporter, med stor framgång. Husse och Bastian är ett aktivt eftersöksteam.

 

 

Fakta  

 Foton på Bastian här!

Född: 2017-03-20

HD: A  ED: 0

Höjd: 66 cm

Korrekt bett

JME-fri, DM-bärare

BPH. Skottfast/Gunshotproof

BPH-diagram

 

 

34721605_10155833132169125_4695955639006920704_n

 


 

                    Om kombinationen                    

 Denna valpkull har en inavelsgrad på 0,0 % på 6 generationer

 

    Valparnas stamtavla...

 

Bakom Vilda finns det fantastiska hundar både mentalt och hälsomässigt. Henne pappa Mirathis Dreamcather (Mio) och hans syskon är alla fortfarande still going strong, över 10 år. Vildas mamma Vackra Vilda Chachacha är en otrolig tik som fortfarande är som en unghund vid 12 års ålder. Det känns fantastiskt bra att gå vidare med Vilda som är en underbar dotter till min Mio och Chacha. Runt Vilda finns det dessutom väldigt roliga och arbetsvilliga hundar.

Bakom Bastian finns det välbekanta hundar som jag tycker mycket om av olika anledningar. Jag är mycket glad att kunna inklidera t. ex. Dea Decoras Bisquit och Djungelkattens Superrifged Suvage. Detta var hundar av fantastiskt kvalitet som även lämnat mycket bra hundar. Det innebär även itie nostalgi från förr för mig personligen.

Att kombinera Vildas och Bastians mentalitet och linjer gör att jag hoppas och tror på valpar med en oerhört trygg och framåt mentalitet. Hundar som har lust att göra saker. Villiga att träna och arbeta. Lekfulla och glada. Givetvis villiga att ta det lugnt också när det är tid för det. För den aktiva hundägaren kan detta vara en fantastisk möjlighet till en rolig och kärleksfull familjemedlem med potential för aktivitet i olika sporter.

 

Tusen tack till Bastians ägare, familjen Bevinder för att jag för använda härliga Bastian i min avel. Tack för gott samarbete!

 

    Vad som ingår när du köper valp från Mirathi Kennel    

Jag söker valpköpare som är beredda att ge en Ridgeback det den behöver, dvs. tid, engagemang och kärlek! Du som valpägare vill ge din hund ett tryggt, aktivt och innehållsrikt liv.

Jag vill gärna att du/ni, om det finns möjlighet är med på kurser och träffar och andra roligheter som jag anordnar för kullen. Du måste vara villig att ha en tät kontakt med mig när valpen växer upp då det är väldigt viktigt för mig att få följa valpens uppväxt till vuxen hund för att dels veta att allt går bra men även för att kunna utvärdera valpkullen. Jag kommer finnas tillgänglig för mina valpköpare i med- och motgång och finns alltid här som support och ett livslångt stöd för den som vill och behöver. Läs gärna mer här..

Du åtar du dig som valpköpare att vara med och röntga din hunds leder vid ca 12-15 månaders ålder samt deltar vid den minst lika viktiga mentalbeskrivningen (BPH) som jag anordnar för kullen vid ca 15-18 månaders ålder.

Självklart följer Mirathi Kennel Svenska Kennelklubbens och SRRS regler och rekommendationer. Detta är vad som medföljer när man "blir med valp" från Mirathi Kennel:

 

 • Registrerad valp hos SKK
 • Stamtavla Avtal SKK
 • Vaccination
 • Veterinärintyg
 • Dolda felföräkring som gäller i 3 år
 • Chip-märkning
 • Socialiserade valpar i hemmamiljö
 • Valpfoder till den första tiden
 • Informationspärm
 • Ett års medlemsskap i SRRS
 • " Välkommen valp", från SKK
 • Tips och råd om valpens behov och träning
 • Valpträff
 • Kostnadsfria privatlektioner av mig om du har behov (jag är utbildad instruktör av SBK)
 • Livslångt stöd från mig som uppfödare för den som vill

    

 

 Om du är intresserad av en valp efter Vilda och Bastian är du varmt välkommen att kontakta mig!

Marika Hollstedt, tel: 070 7123880  e-mail: marika.hollstedt@gmail.com

 

         

                                              ,             bph-diplomerad-uppfodare             .