Valpkull våren 2016!

Mirathis Lady in Red & Lionridge`s Sir Gerhard

Valparna beräknas födas runt 20 Januari och är då redo att flytta till sina nya hem v. 11 i mitten av Mars.

Är du intresserad av en valp och vill veta mer, kontakta Marika. Tel: 0707123880. Mail: marika.hollstedt@gmail.com

 

 

 

Mirathis Lady in Red "Millie"

 

Milie 4 år

 

Millie kommer från trevliga "Red-kullen" som föddes i Maj 2012. Millie och hennes syskon är resultatet av en kombination av flera av mina favorit-ridgebacks. Så många fantastiska hundar på olika sätt. Hennes mor Enya" och hennes faster "Indra" samt fler nära släktingar kan ni läsa mer om på sidan "hundar".

Millie är en feminin tik, livlig i temperamentet och är väldigt lekfull. Hon är med på allt och tycker mycket om Viltspår. Hemma är hon en lugn hund och har inga problem att vara ensam. Hon anpassar sig lätt till nya miljöer och hänger med familjen på aktiviteter. Höga ljud, som skott och fyrverkerier skrämmer inte Millie. Människor tycker hon om och hon älskar att gosa och sova i sängen. Hon är verkligen en underbar och charmig tjej. Högt älskad av sin familj och mig :)

Millie är utställd ett fåtal gånger med excellent och certifikatkvalitet (Ck). Hon har även genomgått BPH (beteende- och personlighets beskrivning hund) där hon visar egenskaper jag värdesätter väldigt mycket. T.ex. har hon väldigt lite rädslor, släpper obehag fort och går vidare i livet. Hennes enorma leklust och positiva inställning till det mesta är underbara egenskaper som självklart gör livet enkelt. Millie och alla hennes syskon är höftleds och armbågsledsröntgade med bästa resultat. Alla har HD:A och ED:0.

Se bilder på Millie här!

Fakta

Född: 2012-05-12

HD: A/A

ED: 0/0

Höjd: 66 cm

Fulltandad, korrekt bett

BPH-diagram:

millie

 

  

 

Lionridge`s Sir Gerhard "Atlas"

 

.

 

 

Atlas är en fantastisk hane. Kraftfull med en tydlig könsprägel. Han är en familjehund och har ett härligt liv med sin familj i Skåne. Atlas älskar det mesta. Han är väldigt nyfiken och positiv. Allt ska undersökas och hälsas på. Hemma hittar man honom oftast där barnen är och han följer med sin familj på det mesta dom gör. Han är helt trygg i olika miljöer och är inte rädd för höga ljus som skott och fyrverkerier. Atlas är en mycket stabil, trygg och social hane. En riktig nallebjörn :) Han är verkligen sin familjs ögonsten! Jag är oerhört glad över att få använda denna fantastiska hane i min avel!

Atlas är utställd ett fåtal gånger med excellent och certifikatkvalitet (Ck).Han har mentalbeskrivits (MH) där han visar egenskaper som jag värdesätter enormt mycket. T. ex. hans stora nyfikenhet och omedelbara avreaktioner vid obehag. Den social tryggheten och väldigt lite rädslor. Atlas behåller sitt lugn i de allra flesta situationer och är en väldigt okomplicerad hane. 

Se bilder på Atlas här!

Fakta

Född: 2009-05-16

HD:A/A

ED:0/0

Höjd: 71 cm

Fulltandad, korrekt bett

MH- protokoll

MH-diagram:

Atlas MH

 

 

 

Om kombinationen

 

Valparnas stamtavla

Denna valpkull har en inavelsgrad på 0,6% beräknat på 6 generationer

Jag vill tacka Atlas ägare, Malin och Marcus för att jag får använda härliga Atlas i min avel. Även Atlas uppfödare Bodil Söderström. Stort tack för er behjälplighet i alla mina frågor samt trevliga besök! Sist men inte minst vill jag rikta ett stort tack till Millies ägare Therese och Nicklas för all entusiasm och ett otroligt samarbete. Ni är fantastiska!

Från denna kombination är förhoppningarna stora att det föds trevliga och sociala hundar med mycket leklust.

Både Millie och Atlas är två friska hundar och dom är båda två väldigt positiva och vänliga. Dom har även mindre rädslor än rasgenomsnittet och väldigt fina avreaktioner. Dessutom visar dom en jättefin social kompetens.

Atlas har exteriöra detaljer som kompletterar Millies exteriör och dom är båda två välbyggda hundar. Framför allt tror och hoppas jag på härliga familjemedlemmar som vill leva ett aktivt liv.

 

 

    Vad som ingår när du köper valp från Mirathi kennel  

 

Jag söker valpköpare som är beredda att ge en Ridgeback det den behöver, dvs. tidengagemang och kärlek!

Jag vill gärna att du/ni, om det finns möjlighet är med på kurser och träffar och andra roligheter som jag anordnar för kullen. Du måste vara villig att ha en tät kontakt med mig när valpen växer upp då det är väldigt viktigt för mig att få följa valpens uppväxt till vuxen hund för att dels veta att allt går bra men även för att kunna utvärdera valpkullen. Jag kommer finnas tillgänglig för mina valpköpare i med- och motgång och finns alltid här som support och ett livslångt stöd. Läs gärna mer här..

Du åtar du dig som valpköpare att vara med och röntga din hunds leder vid ca 12-15 månaders ålder samt deltar vid den minst lika viktiga menalbeskrivningen BPH (beteende- och personlighets-beskrivning hund) som jag anordnar för kullen vid ca 15-18 månaders ålder.

Självklart följer Mirathi kennel Svenska Kennelklubbens och SRRS regler och rekommendationer. Detta är vad som medföljer när man "blir med valp" från Mirathi kennel:

 • Registrerad valp hos SKK
 • Stamtavla
 • Avtal SKK
 • Vaccination
 • Veterinärintyg
 • Dolda felförsäkring som gäller i 3 år
 • ID-märkning
 • Socialiserade valpar i hemmamiljö
 • Valpfoder till den första tiden
 • Informationspärm
 • Ett års medlemsskap i SRRS
 • DVD," Välkommen valp", från SKK
 • Tips och råd om valpens behov och träning
 • Valpträffar
 • Valpkurs/vidareutbildning anordnad av kenneln (ej kostnadsfri)
 • Kostnadsfria privatlektioner av mig om du har behov (jag är utbildad instruktör av SBK)
 • Livslångt stöd från mig som uppfödare

   

Om du är intresserad av en valp efter Millie och Atlas är du varmt välkommen att kontakta mig!

Marika Hollstedt, tel: 070 7123880  e-mail: marika.hollstedt@gmail.com

.        .

 

 

 DSC_0781

DSC_0811

DSC_0804

DSC_0837

Sötaste killen med ridgefel

.

Hungrig? :)

.

DSC_0798 DSC_0781

DSC_0801

DSC_0811

DSC_0804