Valpkull vår/sommar 2021!

Juno är dräktig och valparna beräknas till slutet av Januari. Redo att flytta till sina nya familjer i slutet av Mars. 

 Mirathis here to Stay  &  NUCh Kangelanis Pride and Joy

 

Juno och Philip

 

 

 Juno

   

Juno 2 år

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Juno är en fantastisk tik på så många sätt! Hon är glad, nyfiken och lekfull (när hon inte är skendräktig, då vill hon mest ta det lugnt och är inte så leksugen). Hon är så självklar i allt hon gör och har en stor personlighet. Hon älskar att leka med barnen i familjen och vill gärna ligga och mysa tätt intill när det är dags för det. Hon är en väldigt kärleksfull tjej.

 Vaktinstinkt har hon och jaktinstinkten är moderat. Hon tycker mycket om att gå viltspår som hon nyligen har börjat med. Juno har inga problem med höga ljud som t.ex. skott eller fyrverkerier och hon fungerar precis som hon ska i olika miljöer och med människor i sociala sammanhang. Hon är fantastisk på det sättet att hon lägger sig ner och kopplar av precis var som helst.

 Juno bor hos sin fantastiska fodervärdsfamilj där även hennes bror Jison (Mirathis Time of my life) bor. Suzanne och Göran är väldigt aktiva med Juno och Jison och är iväg på massor att träning, resor och sociala sammanhang med hundarna. 

  

Fakta  

Foton på Juno här!

Född: 22/5-2017

Mor: SUCh SEVCh Anzantras Indra Mirathi

Far: C.I.B Mohagest Mister Masai

HD: A  ED:0

Höjd: 67 cm

Fulltandad med korrekt bett

2 Utställningscerifikat och flera placeringar i Bästa tik på endast 5 utställningar

BPH. Skottfast/Gunshotproof

 

 Juno bph

 

 

 

 

 

 

 Philip

 

Philip 5 år


 

Philip är en fantastisk hane med en otroligt vänlig och positiv utstrålning. Han är en mycket mentalt stabil hane som jag följt på avstånd sedan han var valp. Efter att ha träffat honom i somras och besökt honom i Norge, var beslutet lätt. Philip har lämnat 3 valpkullar som hittils är helt friska och trevliga mentalt. Philip själv är inte rädd för någonting och vaktar bara om det verkligen behövs. Han är en glad, social och mycket snäll hane. Philip kan utan osäkerhet umgås med andra hanar och gå lös utan problem.

Philip bor i Stavanger i Norge och hans ägare beskriver honom med dessa ord.

Hans beste egenskaper: meget snill og nyfiken. Fungerer best med positiv læring och går sammen med alle raser og lett å sosialisere. Trives best i selskap med familie og flokk, undviker konflikter, aldri vært i slåsskamp, glad i barn. Liker best tur uten bånd og hilse på andre hunder, trives best i en flokk og med mennesker han kjenner da blir han leken og tycker mest om. En super familie og flokk hund... thats Philippe the one and only!

 

Fakta  

 Foton på Philip här!

Född: 26/6-2014

Mor: NUCh Kangelanis Kuwa Kita

Far: C.I.B Amsterdam J.W-13 Villagedogs Ka Makana

HD: A  ED: 0

Höjd: 69 cm

Korrekt bett, saknar 1 P1

Norsk Utställningschampion samt flera Bäst i ras (BIR) och Grupplaceringar

BPH. Skottfast/Gunshotproof

 

Philips BPH


 

                    Om kombinationen                    

 Denna valpkull har en inavelsgrad på 0,4%

 

    Valparnas stamtavla...

 

Bakom Juno finns det fantastiska hundar både mentalt och hälsomässigt. Hennes mamma Anzantras Indra Mirathi levde frisk och sprallig i över 10 år och har lämnat mycket trevliga och friska valpar. Det känns väldigt bra att gå vidare med Juno som är en underbar dotter till Indra. Runt Juno finns härlig mentalitet och dessutom väldigt roliga och arbetsvilliga hundar.

Bakom Philip finns det välbekanta hundar som jag tycker mycket om av olika anledningar. Jag importerade Kangelanis Impressive Enya från Marit år 2008. Enya är nu 12 år och har också varit en frisk hund under sitt liv. Philip och Enya har många gemensamma hundar i sin stamtavla, vilket känns väldigt roligt. Utöver dessa hundar bidrar Philip med en ny del och med hundar jag länge hoppats kunna inkludera i min avel.

 

Tusen tack till Philips uppfödare Marit Hartoy för att jag för använda härliga Philip i min avel. Tack för gott samarbete!

 

    Vad som ingår när du köper valp från Mirathi Kennel    

Jag söker valpköpare som är beredda att ge en Ridgeback det den behöver, dvs. tid, engagemang och kärlek! Du som valpägare vill ge din hund ett tryggt, aktivt och innehållsrikt liv.

Jag vill gärna att du/ni, om det finns möjlighet är med på kurser och träffar och andra roligheter som jag anordnar för kullen. Du måste vara villig att ha en tät kontakt med mig när valpen växer upp då det är väldigt viktigt för mig att få följa valpens uppväxt till vuxen hund för att dels veta att allt går bra men även för att kunna utvärdera valpkullen. Jag kommer finnas tillgänglig för mina valpköpare i med- och motgång och finns alltid här som support och ett livslångt stöd för den som vill och behöver. Läs gärna mer här..

Du åtar du dig som valpköpare att vara med och röntga din hunds leder vid ca 12-15 månaders ålder samt deltar vid den minst lika viktiga mentalbeskrivningen (BPH) som jag anordnar för kullen vid ca 15-18 månaders ålder.

Självklart följer Mirathi Kennel Svenska Kennelklubbens och SRRS regler och rekommendationer. Detta är vad som medföljer när man "blir med valp" från Mirathi Kennel:

 

 • Registrerad valp hos SKK
 • Stamtavla Avtal SKK
 • Vaccination
 • Veterinärintyg
 • Dolda felföräkring som gäller i 3 år
 • Chip-märkning
 • Socialiserade valpar i hemmamiljö
 • Valpfoder till den första tiden
 • Informationspärm
 • Ett års medlemsskap i SRRS
 • DVD," Välkommen valp", från SKK
 • Tips och råd om valpens behov och träning
 • Valpträffar
 • Kostnadsfria privatlektioner av mig om du har behov (jag är utbildad instruktör av SBK)
 • Livslångt stöd från mig som uppfödare för den som vill

    

 

 Om du är intresserad av en valp efter Juno och Philip är du varmt välkommen att kontakta mig!

Marika Hollstedt, tel: 070 7123880  e-mail: marika.hollstedt@gmail.com

 

         

                                              ,             bph-diplomerad-uppfodare             .