Vi har varit på en helt fantastisk resa med vänner och härliga hundar.

Jönköping Triple International dog show, World dog show i Danmark, Dansk rasspecial, Svensk rasspecial!

CSC_0267

 

 

 

Först åkte vi Till Jönköping i 5 dagar där Helena från Kennel Anzantra hade bokat ett helt suveränt ställe till oss vid en insjö ca 5 mil från utställningsplatsen. Ninnin, Zolo och jag med tjejerna åkte tillsammans:). Det var Helena och Marcus som ordnat resan och dom hade med sig deras Toya och Nansi. Sen var det syskon till Indra, Saffran med fam., Kofi och Pernilla, Nelo med fam., Indras mamma Hedwig med familj kom också, hela vägen från Gotland! Så många skratt!! Så mycket god mat! Alla härliga, goa hundar! Spännande utställningsdagar! vem kan önska sig någonting mer?!:) Vi har haft en underbar vecka tillsammans med er alla och jag längtar tills vi kan göra om detta med er!!

Under de 3 utställningsdagarna var det en härlig stämning vid ringside och jag passar här på att gratulera alla vinnare och de som placerade sig dessa dagar! Ett speciellt grattis till Indras pappa SEUCh Rex Ventors Orlando "Viggo" som blev Bästa hane, BIR med CACIB en utav dagarna!!

Jag är själv otroligt stolt och glad över Enya och Indras resultat och fina kritiker denna helg:)

 

Indras resultat Jönköping:

Dag 1: Domare. Maria Doppelreiter. 85 anm. 1 pris, 5 Junkl!

Dag 2: Domare. Cristian Stavarache. 81 anm. 1 pris, 4 Junkl. HP!!

Dag 3: Domare. Salvatore Tripoli. 75 anm. 1 pris, 4 Junkl!

 

Enyas resultat Jönköping:

Dag 1: Domare. Maria Doppelreiter. 85 anm. 1 pris, 2 Ökl. CK, Bästa tik 3, res.CACIB!!!!!!!!!

Dag 2: Domare. Cristian Stavarache. 81 anm. 1 pris, 2 Ökl. CK, Bästa tik 5!!!!!!!!

Dag 3: Domare. Salvatore Tripoli. 75 anm.1 pris, oplac. Ökl.

 

CSC_0484

 Se bilder från vår långhelg i Jönköping här!

 

 

Nöjda och glada åkte vi hem till Stockholm för att packa om inför nästa resa, nämligen World dog show i Danmark!! Till Danmark var det jag och Thomas med Enya och Indra, Helena och Marcus med Toya, Ella och Zolo, Anders och Catti med Nelo. Vi åkte i 3 bilar med det var trångt ändå haha:) Vi bodde på ett trevligt hotell i staden Århus ca 10 mil från utställningsplatserna. Vi hade strålande sol alla dagarna och det var verkligen en speciell upplevelse att vara med på WDS. Det var ca 250 Ridgebacks anmälda och utrymmet var bra och alla fick plats. Det var så fantastiskt roligt att se alla fina Ridgebacks från olika länder:) Midsommarafton firade vi med att vandra i staden Århus och slutligen äta en härlig middag tillsammans:)

World Winner-2010 blev Kangelanis gentle Gaby by Clay!!! Grattis Marit (Enyas uppfödare) och Gabys ägare!! 2:a bästa tik blev Gabys syster Kangelanis gentle Malaika by Clay! Grattis Alex och Marianne!

Indra och Enya var med länge i utsållningen när domaren Martin Croeser sorterade ut tikar inför placering i sina respektive klasser och jag är oerhört glad för deras omdömen (inga kritiker)

 

Resultat World Dog Show:

Indra tilldelades: "Exellent" i en juniorklass på 42 tikar!!!

Enya tilldelades: "Exellent" i en Öppenklas på 47 tikar!!!

 

DSC_0527

Se bilder från World Dog Show här!

 

 

Dagen efter var det dags för den Danska rasspecialen i Sunds! Det var även denna dag många hundar från olika länder vilket var roligt. Roligt var det också att Indras båda bröder Nelo och Zolo tilldelades "exellent". Zolo placerade sig även som nr. 5 i Junkl. Grattis till er:) Jättekul! Efter utställningen bar det direkt iväg till Skåne/Barsebäck där den Svenska rasspecialens andra dag (tikar) hölls nästa dag! Är jättestolt över Indras och Enyas ömdömen!

 

Resultat Danska rasspecialen:

Indra tilldelades: "exellent" i junkl.!!

Enya tilldelades: "exellent" i öppenkl.!!

 

CSC_0269 - Kopia

 Se bilder från Danska rasspecialen här!

 

 

I Barsebäck hade vi hyrt ett litet hus bredvid utställningsplatsen på Järavallens conferens o country club. Superfint och bra!  Det var sista dagen på rasspecialen så det var Helena och Marcus och jag och Thomas med våra tikar som skulle vara med. Själva utställningen var verkligen jättefint ordnad och det var en härlig stämning! Alla 3 tjejerna fick 1:a pris med CK och ett stort grattis till Helena o Marcus med Toya som slutligen blev 9:e bästa tik i hård konkurrens!! Så roligt!!

Även denna sista dag på vår utställningsturné blev jag så glad över Enyas och indras omdömen från rasspecialisten Barbara Rupert! Det var så många fina tikar och jag vill gratulera alla som placerade sig och tacka för en trevlig dag:)

 

Resultat Svensk rasspecial: 

Indras resultat: Domare. Barbara Rupert. Ca 80 anm. 1 pris, 5, CK, Junkl.!!!

Enyas resultat: Domare. Barbara Rupert. Ca 80 anm. 1 pris, Opl. CK, Ökl.!!

 

DSC_1407

Se bilder från Svenska rasspecialen här!

 

 

Tack kära Helena, Marcus, Catti, Anders och Thomas för världens bästa resesällskap och en fantastisk resa!!

Det bästa av allt är nog att alla hundar som var med skötte sig så fint och klarade av allt knasigt vi människor hittat på under dessa långa dagar. Jag tror att dom hade det ganska roligt:) Underbara, härliga, älsklingarna mina!

Den bästa överraskningen väntade hemma. Som vi längtat efter Aragorn!!! Vi hade med en present till honom från Danmark som han älskar:) Världens skönaste hundsäng!

 

DSC_0128

Älskade Aragorn i sin nya säng.

 

Allt gott och hoppas vi ses!