Indra 5 år och vunnit BIR-BISS på SRRS Norra Rasspecial juli-14

Anzantras Indra Mirathi

   2009-2019 

 

Född 28-05-2009

Stamtavla

Foto

HD: A/A    ED:0/0

JME N/N- Ej bärare

Fulltandad, korrekt bett

65 cm   ca 34 kg

Mentalbeskriven

Mentaltestad (inofficiellt)

Svensk Utställningschampion

Svensk Viltspårschampion

Utställd med CERT, CACIB, Ck, Bäst i ras "BIR", Best in specialityshow "BISS" samt flertal placeringar i "Bästa tik", vunnit "bästa rörelser" på rasspecial ett flertal gånger.

 

 

Jag hade under 5 år på väldigt nära håll följt kennel Anzantra och när jag fick höra talas om planerna angående "Afrikakullen" blev jag oerhört nyfiken och intresserad!

Indras mor "Hedda" från Anzantras "Maffiakull" är en utav de mest stabila och trevliga tikar jag träffat. Hela Maffiakullen är oerhört trygga, orädda och vänliga hundar. Snälla och glada hundar med minde rädslor, skärpa och försvar än genomsnittet för rasen. På detta är Hedda också en välbyggt tik som har visats ett fåtal gånger i ringen och tilldelats CK och Cert.

Indras far "Viggo" la jag märke till ordentligt på World dog Show" 2008 (på Årsta Slott) då han vann en enorm klass av Juniorhanar. Även många utav Viggos syskon har visat framfötterna i utställningsringen. Viggo är i mina ögon en väldigt elegant och trevlig hane med en vacker exteriör. Han gjorde ett  bra MH, och är i vardagen en riktigt cool kille. Viggos husse har honom lös i stort sett överallt.

Det finns så många hundar bakom och runt både Hedda och Viggo som jag tycker väldigt mycket om av olika anledningar. Hedda och Viggo kompletterar varandra så bra och därför var denna kull väldigt svår att motstå för mig:) Det är också speciellt för mig att ha en tik som är nära släkt med min Aragorn, såklart!

Indra är världens keligaste hund. Hon kan inte få nog utav kramar och kel. Jag kallar henne ofta för "krafsis" för slutar man klappa henne så krafsar hon på dig med tassen för att man skall fortsätta;) Att vara i centrum av all uppmärksamhet passar Indra helt perfekt;) Hon är i stort sett alltid glad och väldigt lätt att ha att göra med. Hon har stor leklust och har inga som helst rädslor för ljud. Inomhus tar hon det lugnt men när vi går ut är det fullt ös! 

Indra har mentalbeskrivits med mycket gott resultat och är helt skottfast. Hon har även mentaltestats inoff. med ett mkt bra resultat. Upplever hon att någonting är obehagligt släpper hon det direkt och går vidare i livet. Valpkullen hon är född i visar på mindre rädslor och aggressivitet samt mer socialitet än genomsnittet för rasen. 

Spåra tycker hon om och är Svensk Viltspårschampion! Indra älskar att bada och är vi nära vatten är Indra garanterat först i! Hon är en väldigt okomplicerad och rolig hund att leva med och hon älskas väldigt djupt av mig!

 

Indra är mamma till Dream-kullen och Stay-kullen.

Att förlora Indra var fruktansvärt svårt. Hon var en sådan själfull och kärleksfull vän. Saknaden är enorm. Hennes fantastiska sociala och kommunikativa egenskaper har hon nedärvt, och jag ser henne i hennes barn och barnbarn. Älskade, älskade Indra 

 

Ett stort tack till Helena och Marcus på Kennel Anzantra för en fantastisk Indra!